Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.000 Ft
Menny.:db
Aktuális készlet: 27 db raktáron
Külső raktáron: 1000 db raktáron
Takeshi egy olyan hős, akivel a kisebbek és nagyobbak is könnyen és szívesen azonosulnak.
Cikkszám: K0003
Várható szállítás: 2024. május 22.
Szállítási díj: 1.142 Ft
Nem értékelt

Takeshi

6.000 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Aktuális készleten lévő termékeink szállítási ideje: 2-5 munkanap (FoxPost Csomagautomatába)
Külső raktáron lévő termékeink szállítási ideje: 8 munkanap (FoxPost Csomagautomatába)
Amennyiben a rendelését MPL (házhozszállítással, postán maradóra, vagy posta pontra kéri), minden hónap utolsó hetében kerül kiszállításra!

Kérjük, vásárlása során vegye figyelembe a termékek raktár elérhetőségét és a kiválasztott szállítási módot!

Vásároljon 25.000 forint felett és a kiszállítás INGYENES!
Utánvétel fizetés esetén +1000 Ft illeték kerül felszámításra.

Leírás és Paraméterek

Ősidők óta magunkban hordozzuk a mesék és rajzok világát. Sok ezer évig ezek segítségével alkottuk meg a közösségeink értékrendjét, céljait és hiedelemvilágát. A történetek így szépen lassan kultúráink alappillérjei lettek. Legendák, mondák, versek és énekek sokasága jelentette számunkra a tájékozódási pontot a nagyvilágban, és azt a szellemi tüzet, ami fényével összetartott és vezetett minket az ismeretlenben. Ezt a mély kapcsolatot mai napig őrizzük. Nem véletlen tehát, hogy a gyerekek szellemi tanításának egyik legjobb eszköze a mesemondás. Sokáig próbálkoztam átadni a tanítványoknak azokat a harcművészeti elveket, amik meghatározzák harcművészeti közösségünket. Sajnos egészen odáig kudarcot vallottam, amíg el nem kezdtem azokat mesékbe foglalni. Ettől fogva minden olyan egyszerű lett. A következő edzéseken már ők maguk meséltek nekem arról, hogy miért kell kitartani, tisztelni másokat, bölcsen és higgadtan cselekedni, vagy előzékenynek lenni tárasainkkal. A mesék az edzések végi beszélgetésekkel formálódtak egészen addig csiszolódva még el nem értem azt, hogy egy négy éves is megértse és izgalmasnak találja a történeteket és azok tanításait. 

Takeshi egy olyan hős, akivel a kisebbek és nagyobbak is könnyen és szívesen azonosulnak. Esetlenségében, félelmeiben és gyarlóságaiban magunkra ismerhetünk. Mesterei tanításai pedig mintha lelkiismeretünkként beszélnének hozzánk. Ajánlom ezt a harcművészeti mesekönyvet mindenkinek, aki értéket lát a tradicionális tanításokban és szeretné, ha már a felnövekvő nemzedék is korán megismerkedhetne azokkal.

Író Keresztesi Péter

 

KERESZTESI PÉTER

KEMPO MESTER 3. DAN, KLUBVEZETŐ

36

20 év

Sportedzői diploma, Népegészségügyi diploma, Kamuna Természetgyógyászati képzés

3. dan, Renshi

Kempo is all you need

SPORTSZAKMAI ÉLETRAJZ

A harcművészetekkel legelőször 6 éves koromban ismerkedtem meg. Két éven keresztül tanultam Wing-Tsun Kung-Fu-t, bár ilyen fiatalon a képzés fókusza leginkább a bázis technikákon és az alapvető harcművészeti tradiciók elsajátításán volt. Nem sokkal később 10 éves koromban rátaláltam a Kyokushin karate stílusirányzatra, ahol Drienyovszky János Sensei tanítása alatt 4 évet töltöttem el. Ebben az időszakban már komolyabb edzésmunka folyt. Vizsgáztam és versenyeztem is. Itt lettem először országos bajnok küzdelmi számban 16-os táblán.

A gimnáziumi éveim alatt  újra próbálkoztam a harcművészettel, de valahogy már nem volt meg a hajtóerő, illetve nem leltem azt a stílust és közösséget, ahol jól éreztem volna magam. 20 évesen, egyetemista koromban találtam rá a Zen Bu Kan Kempo stílusirányzatra, ami egy teljesen új világot nyitott meg előttem. Az edzések keménysége, a technikai repertoár és a közösség is magával ragadott. Kyoshi Papp Valér vezetése alatt újra versenyezni kezdtem, illetve más stílusirányzatokat is űztem párhuzamban, mint pl.  Jiu.Jitsu, Krav-Maga, Grappling, Iado-kenjitsu, Kick-Box, harci táv íjjászat.  Ezek egy részét mái napig gyakorlom. A kempoban további 10 évet versenyeztem és 12 országos bajnoki címet szereztem, 18 A-Full meccsem közül, 15-t megnyertem. 2012-óta aktívan rész veszek a szövetségi munkában is marketingesként. 2019-ben pedig megírtam a Dr. Harnos Imre és a Zen Bu Kan Kempo története című könyvet, ami stílusunk első összefoglaló írásos műve.

Jelenleg egyesületünk vezetőjeként a harcművészeti akadémiát koordinálom, mestereket nevelek ki és versenyzőket készítek hobbi-amatőr – és félprofi szintre.

SPORT KARRIER

A mozgás és a tejesítmény fejlesztés az egész életemet végigkíséri. Gyerekkoromban 10 évet úsztam, 4 évet kosárlabdáztam és megint 10 évet fociztam hobbi szinten, egyesületi formában. 14 éves koromban keztem el a súlyzós és saját testsúlyos erősítéseket, amik egészen jelen pillanatig a mindenappjaim részét képzik a harcművészet kiegészítéseként.

1993-95 – Wing- Tsun Kung-Fu 

 

 

 • Harcművészeti tradíciók elsajátítása
 • Fizikai képességek fejlesztése
 • Nem tettem vizsgát, erre nem kaptunk lehetőséget

 

1997-2001 – Kyokushin Karate

 

 

 • 8. kyu fokozat (kék öv)
 • Országos bajnok 3 alkalommal
 • Rendszeres edzéslátogatás, versenyzés és táborozás

 

2007-től Zen Bu Kan Kempo

 

 

 • 8 kyu fokozattól, 3 év után klubvezetői kinevezés
 • 10 év versenyzés – 13 bajnoki cím
 • 5 kinevelt fekete öves Péter Zoltán, Muzsnay András, Szűcs András, Szűcs Márton, Kiss Dániel
 • Több mint 100 országos bajnok
 • Európa, Világkupa bajnokok
 • Vilgábajnok kinevelése Tar Csenge és Muzsnay András
 • Háromszoros UWSKF világkupa legeredményesebb gyerek és felnőtt csapata
 • 2021.07.03. – 3. Dan fokozat és a Renshi nemzetközi szamuráj rang megszerzése

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére