Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
850 Ft
Menny.:db
Gyártó: Györgytea
Györgytea Csipkebogyó szárított áltermés (hús) hozzáértő gondossággal, népgyógyászati hagyományok alapján gyűjtött és feldolgozott gyógynövényekből.
Cikkszám: GY00001
Várható szállítás: 2024. szeptember 17.
Szállítási díj: 1.142 Ft
Nem értékelt

Csipkebogyó hús 70 g

850 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Amint a kért termékeket becsomagoltuk, ismét értesítjük Önt egy üzenetben a csomag átvételének lehetőségeiről, a megrendelése alapján.
Köszönjük a bizalmát!


Amennyiben a rendelését MPL (házhozszállítással, postán maradóra, vagy posta pontra kéri), minden hónap utolsó hetében kerül kiszállításra!

Vásároljon 25.000 forint felett és a kiszállítás INGYENES!
Utánvétel fizetés esetén +1000 Ft illeték kerül felszámításra.

 

Leírás és Paraméterek

Emésztésjavító, immunerősítő, vízhajtó és fontos téli vitaminforrás: egy bogyóban több C-vitamin van, mint egy citromban!

Gyógyhatása:
- Enyhe vízhajtó.
- Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.
- A termésében, a csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban! Ezért nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.
- Fontos téli vitaminforrás a nátha megelőzésére.
- A csipkehús kedvezően hat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel segíti a zsír emésztését.
- Immunerősítő hatása van, különösen ajánljuk stresszoldásra, dohányosoknak pedig azért, mert a dohányzás sok C-vitamint von el a szervezetből.
- Nyugtatja az idegeket, általános erősítő hatása van.
- A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
- Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
- A csipkemagban csak E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó.
- Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható.
- A virág szirmai enyhe hashajtó hatással bírnak, levele hasfogó.

Elkészítés: Gyógytea készítéséhez egy evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad.

Felhasználás

Felhasználása belsőleg:


Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban – a csipkebogyó immunerősítő hatása miatt – segít a fertőzések, megfázások, nátha megelőzésében.
- Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével.
- Lehetőleg ízesítés nélkül fogyassza.
- Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható.
- Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
- Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál csipkebogyó 2,5 dl vízhez).
- A friss virágból készült tea kiváló hashajtó.
- Napi egy csészével kell inni lefekvés előtt.

Gyógybor: a csipkebogyóbor főleg idősebb korban kitűnő házi szer a hólyag és a vese rendszertelen működése ellen.

Egyéb felhasználás: a termésből készülhet még lekvár, likőr, szörp. A lekvárhoz a csipkehúst használjuk mag és szőr nélkül. A megtisztított, nyers csipkehúst turmixoljuk, majd azonos mennyiségű mézet vagy cukrot adunk hozzá, hűtőben tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére